LA SEU DEL PARC NATURAL DEL MONTSANT VA ACOLLIR UNA JORNADA TECNICA SOBRE LA CAPRA PYRENAICA HISPANICA

El passat dissabte dia 6 de juliol, la Federació catalana de caça de Tarragona , va organitzar una jornada tècnica sobre la cabra salvatge. La sala audiovisual de la Seu del Parc es va omplir amb tot l’aforament. La jornada la va obrir el president de la Territorial de Tarragona, Joaquim Vidal, que va argumentar  sòlidament els motius que es pretenien amb aquesta jornada tècnica. Seguidament el Director del Parc David Iturria va agrair la iniciativa de la Federació i que escollissin La Morera de Montsant  per fer el Seminari. Seguidament el president de la Federació Catalana  va comentar la experiència mb la gestió de la cabra salvatge a Montserrat. Els assistents van adquirir uns amplis coneixements sobre la nouvinguda al Montsant , i que ha vingut per quedar-se. Els ponents, Xavier Olivé , Paco Rillo i Santiago Lavin  van explicar de manera magistral tots els detalls de la espècie quedant patent la experiència de que disposaven els tècnics formadors. Donada la situació extrema en que es trobava d’alt risc d’incendi (Alfa 3) els Agents Rurals no van poder assistir i David Iturria va passar la seva presentació. En la taula rodona d’experts es van poder contestar una bateria de preguntes actuant de moderador el president Joaquim Vidal. Tots els assistents van manifestar agraïments vers la Territorial de Tarragona, amb seminaris com aquest y aplaudint l’Escola de caça.

FOTOS

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

SEMINARI PER ESTABLIR MILLORES D'HABITAT PER LA TÒRTORA COMÙ

Des de fa uns anys cap a aquí les poblacions a Europa de tórtora comú (Streptopelia  turtur) han disminuït de forma alarmant. Varis son els factors  que ho fan possible, però s’apunta com la causa mes gran , el canvi o transformació del hàbitat.

Fa uns mesos la Federació Catalana de caça va signar un conveni amb la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi amb la col·laboració del Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) per dotar de una aportació econòmica per dur a terme les millores d’habitat per la fauna silvestre.

El passat dia 22 de juny les quatre societats de caçadors de Tarragona triades per fer el projecte , es van aplegar a la Reserva Natural de Mas de Melons (Lleida) per rebre la formació del projecte. El president de la Territorial de Tarragona Joaquim Vidal, va acompanyar tota la jornada als participants de les societats escollides tarragonines de Sarral, Mont-Roig, Riudecanyes i Figuerola del Camp
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

1r.TROBADA DE CAÇADORS VETERANS FEDERATS DEL CAMP DE TARRAGONA

 El passat dia 15 de Juny es va celebrar la primera trobada de caçadors veterans federats de la Representació Territorial de caça de Tarragona.
Al poble de Poboleda (Priorat) Tarragona, als peus del Parc Natural del Montsant va tenir lloc aquesta trobada que va resultar molt positiu donat el currículum de les ponències. Els caçadors assistents, alguns amb més de 80 anys i encara en actiu amb l'activitat cinegètica van mostrar el seu interès preguntant i participant en totes les qüestions que es van tractar...
 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

JORNADES INFORMATIVES A TARRAGONA SOBRE LA PESTE PORCINA AFRICANA

REALITZADES LES DUES JORNADES INFORMATIVES A TARRAGONA SOBRE LA PESTA PORCINA AFRICANA.

La Representació Territorial de la Federació de Caça de Tarragona, ha dut a terme dos seminaris programats sobre la PPA.
Els passats dies 15 i 22 del mes de Gener, en primer lloc a Poboleda (Priorat) i en segon a Valls (Alt Camp), ens reunim per a comentar la problemàtica d'aquesta malaltia vírica que afecta als porcs domèstics i senglars en gran part d'Europa.
Va obrir les jornades el president de la Territorial Sr. Joaquim Vidal, fent una breu però documentada exposició del tema. Seguidament el Director de Serveis Territorials d'Agricultura a Tarragona Sr. Ángel Xifré, va prendre la paraula donant al Sr. Carles Casals Cap de la Secció d'Activitats Cinegètiques i Pesca d'Agricultura comentant àmpliament les qüestions sobre a PPA.
A continuació el Sr. Santiago Lavin del SEFAS ( Servei d'Eco patologia de Fauna silvestre) de la UAB, ens va il·lustrar magistralment sobre aspectes i repercussions de la patologia.
Per a acabar el Sub-Inspector dels Agents Rurals del Camp de Tarragona Sr. Cándido Rincón, va presentar el protocol d'actuació en el cas de trobar un senglar mort per causes desconegudes.
Les ponències van agradar molt als assistents que van adquirir coneixements suficients, per a saber com actuar en cas que la PPA traspassi fronteres. Va quedar patent la gravetat de l'assumpte i es va recomanar als presidents de societats la difusió dels temes exposats a tots els seus associats.