JORNADES INFORMATIVES A TARRAGONA SOBRE LA PESTE PORCINA AFRICANA

REALITZADES LES DUES JORNADES INFORMATIVES A TARRAGONA SOBRE LA PESTA PORCINA AFRICANA.

La Representació Territorial de la Federació de Caça de Tarragona, ha dut a terme dos seminaris programats sobre la PPA.
Els passats dies 15 i 22 del mes de Gener, en primer lloc a Poboleda (Priorat) i en segon a Valls (Alt Camp), ens reunim per a comentar la problemàtica d'aquesta malaltia vírica que afecta als porcs domèstics i senglars en gran part d'Europa.
Va obrir les jornades el president de la Territorial Sr. Joaquim Vidal, fent una breu però documentada exposició del tema. Seguidament el Director de Serveis Territorials d'Agricultura a Tarragona Sr. Ángel Xifré, va prendre la paraula donant al Sr. Carles Casals Cap de la Secció d'Activitats Cinegètiques i Pesca d'Agricultura comentant àmpliament les qüestions sobre a PPA.
A continuació el Sr. Santiago Lavin del SEFAS ( Servei d'Eco patologia de Fauna silvestre) de la UAB, ens va il·lustrar magistralment sobre aspectes i repercussions de la patologia.
Per a acabar el Sub-Inspector dels Agents Rurals del Camp de Tarragona Sr. Cándido Rincón, va presentar el protocol d'actuació en el cas de trobar un senglar mort per causes desconegudes.
Les ponències van agradar molt als assistents que van adquirir coneixements suficients, per a saber com actuar en cas que la PPA traspassi fronteres. Va quedar patent la gravetat de l'assumpte i es va recomanar als presidents de societats la difusió dels temes exposats a tots els seus associats.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

Etiquetes: peste porcina