Nº 28 DE LA REVISTA DIGITAL LA GENETA

 

Amb la voluntat de mantenir-vos informats de les notícies d’interès vinculades amb la nostra passió i, especialment, de l’activitat duta a terme, tant per part de la Federació Catalana de Caça com de les diferents Representacions Territorials tant en la defensa i representació dels dret i interessos dels caçadores i caçadores i ocellaires de Catalunya, així com del nostre dia a dia (competicions, jornades formatives, activitats...) us fem a mans ell número 28 de La Geneta, la revista dels caçadors i caçadores federats i federades de Catalunya, que com sempre, continua obert als vostres comentaris, suggeriments, crítiques, col·laboracions.

A hores d'ara, esdevé més necessari que mai que la caça, les federacions, les organitzacions i entitats que defensem i representem la realitat de l'activitat cinegètica tinguem veu pròpia i expliquin dia a rere dia la importància que té per al conjunt de la societat i la conservació i sostenibilitat del medi natural la nostra activitat. Per aquesta raó, La Geneta, les nostres xarxes socials (facebook, twitter, instagram, web, whatsapp...), la nostra participació directa als mitjans de comunicació esdevenen  un paper clau i decisiu a l’hora de defensar i representar els nostres drets i interessos. Mantenir un flux comunicatiu rigorós, permanent, transparent... ja no és una opció, és una de les nostres claus de futur.

Com ja hem dit des de la primera edició, i seguim insistint, la nostra intenció és que aquesta revista sigui oberta a tots/es els caçadors/es, que ajudi a difondre les preocupacions, els èxits i els projectes del nostre col·lectiu i que resulti útil i interessant llegir-la. En definitiva volem que sigui #laveudelscaçadors i per això podeu proposar-nos idees, fer preguntes i/o crítiques i explicar-nos el que vulgueu a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta revista estarà sempre oberta a les informacions que ens arribin des dels/les caçadors/es i que ens demanin els/les caçadors/es.
Si volem que la nostra veu s’escolti, esdevé cabdal que siguem proactius, comunicativament parlant, per això, us animem a seguir-nos a les xarxes socials, a entrar de manera habitual al nostre web i, és clar, a compartir l’enllaç o el PDF de La Geneta amb coneguts, amics/gues, familiars, etc.

Si voleu descarregar La Geneta, número 28 cliqueu l'enllaç document PDF

Document PDF

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

SOL·LICITUD DE PRECINTES DE CABIROL TEMPORADA 2020-2021

Les Societats de Caçadors que tenen aprovat en el seu PTGC l’aprofitament del cabirol, poden demanar els precintes dirigint escrit als Serveis Territorials de Tarragona per correu postal, per tal que quedi enregistrat. Tan aviat es normalitzi l’actual situació el DARP tramitarà la petició. Cal afegir que aquells que tinguin signatura digital poden fer la petició genèrica per via telemàtica, dirigint la sol·licitud al Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca adjuntant l'imprès signat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

TANCAMENT DE LA FEDERACIÓ DE TARRAGONA PEL COVID-19

Bon dia,

Per disposició legal i per causa del Covid-19 "Coronavirus", l'oficina de la Territorial de caça de Tarragona, romandrà tancada fins que ho disposin les Autoritats Sanitàries. 
Si teniu cap dubte o problema podeu posar-vos en contacte enviant un mail a l'adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  que respondrem el més aviat possible.
Disculpin les molèsties.

Salutacions,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

AJORNAMENT ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ DE TARRAGONA

Bon dia,

Davant la greu incidència que està provocant el "COVID-19" (Coronavirus) en diversos àmbits de la Societat i tenint present les instruccions dels departaments sanitaris de l'Estat i de Catalunya, aquesta Representació Territorial ha decidit suspendre la celebració de la Junta General prevista pel divendres dia 13 de març, la qual s'ajorna a l'espera de noves instruccions de les autoritats sanitàries.

Salutacions,

Joaquim Vidal  Roig

President

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

INCRIPCIÓ PER A JOVES I DONES CAÇADORES PER BATUDA DE CAÇA A LA RNC DE BOUMORT, SORT, SORIGUERA ...

JA ESTÀ AQUI EL NÚMERO 27 DE LA REVISTA LA GENETA

NOVA CAMPANYA DE PROTECCIÓ I DEFENSA DAVANT AGRESSIONS ANIMALISTES

Nova campanya de protecció i defensa davant agressions animalistes a caçadors

La Federació Catalana de Caça posarà en marxa un servei especial d’atenció a les seves societat i caçadors federats davant la creixent empenta de les agressions de persones i grups pertanyents a grups animalistes.En els últims anys hem vist tot tipus de sabotatges, interrupcions de caceres i atacs en general a la nostra activitat. La caça és una activitat legal i legítima i per això la Federació Catalana ha decidit posar fre a aquest tipus d’atemptats a la llibertat individual dels caçadors catalans. Amb aquest objectiu, i després de mantenir diferents reunions amb les Forces i Cossos de Seguretat i l’Administració, ha editat uns díptics en els que s’explica com reaccionar i que fer davant d’aquest tipus d’agressions radicals, lamentablement cada vegada més freqüents en l’exercici de la caça.  

Las recomanacions de la Federació Catalana inclouen les següents instruccions:
1.- Descarregar l’arma.
2.- Mantenir la calma en tot moment i no caure en provocacions.
3.- Trucar al 112 i denunciar la situació.
4.- Avisar als companys per l’emissora i demanar testimonis de la situació.
5.- Recollir totes les evidències possibles de l’agressió: fotos/vídeos, matrícules de cotxes, identitat dels autors, etc
6.- Presentar denuncia davant les autoritats competents (Mossos d`Esquadra o Guàrdia Civil)
7.- Comunicar el que ha passat a la Federació Catalana de Caça que prestarà assessorament i assistència legal sense cost pels seus federats. La federació prestarà en tot moment recolzament.

Al díptic s’informa de les conseqüències legals de la interrupció de batudes legalment autoritzades, que poden ser constitutives de delictes de desordres públics o de coaccions. Durant totes les temporades de caça s’estan produint robatoris de gossos de caça, que constitueix igualment un altre il·lícit penal que pot ser castigat amb penes de pressió i/o multa.

La federació posa a disposició dels seus afiliats un servei especialitzat de recolzament legal i assessorament i anuncia que s’exercirà l’acusació en aquells casos clars d’assetjament a caçadors.
 

VEURE TRIPTIC

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

2ª TROBADA DE DONES CAÇADORES DEL CAMP DE TARRAGONA

2a TROBADA DE DONES CAÇADORES DEL CAMP DE TARRAGONA ORGANITZAT PER LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA TERRITORIAL DE TARRAGONA

El passat dia 17 de novembre la Vila Vermella de Prades, va reunir a 21 dones caçadores , 140 homes caçadors, 14 colles de gossos per fer batuda al porc senglar i batre prop de 1.000 ha. Amb els companys de Prades , La Febró, Capafonts i Mont-Ral.

Un èxit de participació per satisfacció de la Territorial amb aquesta afluència d’assistents. La jornada amb baixes temperatures es va desenvolupar amb normalitat, i amb les il·lusions posades en la cacera que portava tothom,  com les companyes que van venir expressament des de Andorra. Els porcs no van donar la cara, no així els cabirols, que pràcticament van passar per totes les parades, sentint molt el no poder tirar per estar vedats. El resultat final era el esperat per la organització. No tan per les captures sinó pel exemple de camaraderia dones i homes , pel treball dels gosseres i gossos empaitant tot el mati, i la estructura organitzativa de tots els implicats, Federació, Societats  i Ajuntament.

Cap a quarts de quatre ens vam reunir al menjador del Càmping de Prades, a on va quedar patent el calor humà dels assistents quedant reflectida la part social entranyable de la caça.Tots els assistents van tenir obsequis cedits per la Federació i el Ajuntament. Les dones també van rebre obsequis de la Federació i l'armeria Montblanc. 
La trobada va comptar amb la presència de una productora, Recfis del Canal de Caza y Pesca.

Al hora del cafè van intervenir, el President de la Territorial Joaquim Vidal, Jordi Borrull President de Prades, Anton Ramon cap de colla de Mont-Ral/ Capafons  i l’Alcaldessa de Prades Lidia Bargas, sen tots molt  aplaudits .

Agraiments a Sergi Cotilla President de La Febrò, Pere Altès President de Capafons, Pope (fotògraf) i armeria Montblanc per la seva col·laboració.
 
 
 

GALERIA DE FOTOS

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

REUNIÓ AMB LA CONSELLERA D'AGRICULTURA TERESA JORDÀ

La Fedració Catalana de Caça es reuneix amb Teresa Jordà, Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
El president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, juntament amb els presidents de les cinc Representants Territorials, Joaquin Zarzoso (Barcelona), Josep Blanquera (Girona), Joaquim Vidal (Tarragona), Jaume Teixidó (Lleida) i Manolo Royo (Terres de l'Ebre), s'han reunit amb la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i amb el Director General dels Agents Rurals i Director General en funcions d' Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Marc Costa, a Gran Via de les Corts Catalanes, seu del Departament d' Agricultura...