1r.TROBADA DE CAÇADORS VETERANS FEDERATS DEL CAMP DE TARRAGONA

 El passat dia 15 de Juny es va celebrar la primera trobada de caçadors veterans federats de la Representació Territorial de caça de Tarragona.
Al poble de Poboleda (Priorat) Tarragona, als peus del Parc Natural del Montsant va tenir lloc aquesta trobada que va resultar molt positiu donat el currículum de les ponències. Els caçadors assistents, alguns amb més de 80 anys i encara en actiu amb l'activitat cinegètica van mostrar el seu interès preguntant i participant en totes les qüestions que es van tractar...
 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

JORNADES INFORMATIVES A TARRAGONA SOBRE LA PESTE PORCINA AFRICANA

REALITZADES LES DUES JORNADES INFORMATIVES A TARRAGONA SOBRE LA PESTA PORCINA AFRICANA.

La Representació Territorial de la Federació de Caça de Tarragona, ha dut a terme dos seminaris programats sobre la PPA.
Els passats dies 15 i 22 del mes de Gener, en primer lloc a Poboleda (Priorat) i en segon a Valls (Alt Camp), ens reunim per a comentar la problemàtica d'aquesta malaltia vírica que afecta als porcs domèstics i senglars en gran part d'Europa.
Va obrir les jornades el president de la Territorial Sr. Joaquim Vidal, fent una breu però documentada exposició del tema. Seguidament el Director de Serveis Territorials d'Agricultura a Tarragona Sr. Ángel Xifré, va prendre la paraula donant al Sr. Carles Casals Cap de la Secció d'Activitats Cinegètiques i Pesca d'Agricultura comentant àmpliament les qüestions sobre a PPA.
A continuació el Sr. Santiago Lavin del SEFAS ( Servei d'Eco patologia de Fauna silvestre) de la UAB, ens va il·lustrar magistralment sobre aspectes i repercussions de la patologia.
Per a acabar el Sub-Inspector dels Agents Rurals del Camp de Tarragona Sr. Cándido Rincón, va presentar el protocol d'actuació en el cas de trobar un senglar mort per causes desconegudes.
Les ponències van agradar molt als assistents que van adquirir coneixements suficients, per a saber com actuar en cas que la PPA traspassi fronteres. Va quedar patent la gravetat de l'assumpte i es va recomanar als presidents de societats la difusió dels temes exposats a tots els seus associats.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

JORNADES TÈCNIQUES POBOLEDA

Us informem que el dia 15 de gener farem unes jornades tècniques a Poboleda.
Temes a tractar: la peste pocina africana i l'afectació en llebres de la mixomatosi.
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

1ª TROBADA DE JOVES CAÇADORS A POBOLEDA

1ª TROBADA DE JOVES CAÇADORS
 
Seguint amb el programa de formació per a l'any 2018 , la Federació Territorial de caça de Tarragona va celebrar el passat dia 7 de Juliol a Poboleda (Priorat), la Iª Trobada de Joves caçadors/es del Camp de Tarragona.
En primer lloc es va projectar el video de Món Rural que diserta sobre els beneficis de la caça en un intent d'explicar a la societat que és la caça i el respecte sobre l'activitat cinegética que es mereix.
Seguidament el President de la Territorial va explicar profundament una altra versió més tècnica del que és la caça , amb dades sobre zoologia, biologia, ciència i valors socials, econòmics i mediambientals. Seguidament es va valer d'una presentació sota el titul "De l'ecologisme al animalisme radical"
que van ser molt aplaudits.
Li va seguir Miquel Deu assessor jurídic de la Territorial amb mes de 25 anys al servei dels federats, que va explicar temes relacionats amb l'estructura associativa i responsabilitats federatives.
Després de la pausa-cafè va intervenir El SEPRONA DE LA GUÀRDIA CIVIL I INTERVENCIÓ D'ARMES de la Comandància de Tarragona. Els alumnes van seguir amb interès les explicacions dels Agents i van preguntar diverses qüestions al que se'ls va donar resposta in situ. A continuació Ramón A. de C. Fitó Periodista i expert caçador i tirador, va exposar les seves explicacions en l'ús de les armes, la seva seguretat en el maneig i donant als presents un repàs molt detallat sobre balística i seguretat en el tret. La seva ponència va ser de l'interès i atenció dels joves.
I finalment Pere López, Tècnic Biòleg de la Territorial, va presentar a Josep García jove expert en censos de cabirol i taxidermia, que ens va delectar amb les seves experiències malgrat la seva juventut.
Una jornada per recordar amb objectius assolits per la Territorial de Tarragona, en un marc inigualable als peus del Monsant.