NOVA CAMPANYA DE PROTECCIÓ I DEFENSA DAVANT AGRESSIONS ANIMALISTES

Nova campanya de protecció i defensa davant agressions animalistes a caçadors

La Federació Catalana de Caça posarà en marxa un servei especial d’atenció a les seves societat i caçadors federats davant la creixent empenta de les agressions de persones i grups pertanyents a grups animalistes.En els últims anys hem vist tot tipus de sabotatges, interrupcions de caceres i atacs en general a la nostra activitat. La caça és una activitat legal i legítima i per això la Federació Catalana ha decidit posar fre a aquest tipus d’atemptats a la llibertat individual dels caçadors catalans. Amb aquest objectiu, i després de mantenir diferents reunions amb les Forces i Cossos de Seguretat i l’Administració, ha editat uns díptics en els que s’explica com reaccionar i que fer davant d’aquest tipus d’agressions radicals, lamentablement cada vegada més freqüents en l’exercici de la caça.  

Las recomanacions de la Federació Catalana inclouen les següents instruccions:
1.- Descarregar l’arma.
2.- Mantenir la calma en tot moment i no caure en provocacions.
3.- Trucar al 112 i denunciar la situació.
4.- Avisar als companys per l’emissora i demanar testimonis de la situació.
5.- Recollir totes les evidències possibles de l’agressió: fotos/vídeos, matrícules de cotxes, identitat dels autors, etc
6.- Presentar denuncia davant les autoritats competents (Mossos d`Esquadra o Guàrdia Civil)
7.- Comunicar el que ha passat a la Federació Catalana de Caça que prestarà assessorament i assistència legal sense cost pels seus federats. La federació prestarà en tot moment recolzament.

Al díptic s’informa de les conseqüències legals de la interrupció de batudes legalment autoritzades, que poden ser constitutives de delictes de desordres públics o de coaccions. Durant totes les temporades de caça s’estan produint robatoris de gossos de caça, que constitueix igualment un altre il·lícit penal que pot ser castigat amb penes de pressió i/o multa.

La federació posa a disposició dels seus afiliats un servei especialitzat de recolzament legal i assessorament i anuncia que s’exercirà l’acusació en aquells casos clars d’assetjament a caçadors.
 

VEURE TRIPTIC

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

Etiquetes: campionat