A LA CAÇA, LA SEGURETAT ÉS EL PRIMER, LA SEGURETAT ÉS COSA DE TOTS I TOTES


Amb aquest article us facilitem tot un seguit de recordatoris, recomanacions, per tal de reforçar la seguretat durant les nostres jornades de caça.

A causa de les restriccions de mobilitat municipal decretades per la COVID-19 estem patint les conseqüències de la massiva afluència dels diferents usuaris al medi natural. El problema no està en l’ús del medi, sinó en com s’utilitza, és a dir, s’envaeixen les àrees privades de caça on està permesa i controlada l’activitat cinegètica per l’administració pública, i sense cap mena d’autorització, es fan camins i senders inexistents, es dificulta l’activitat encara que s’adverteix del risc que comporta i es fan malbé les plaques de senyalització de les àrees privades de caça augmentant el perill per tots de forma totalment innecessària.

Ara, més que mai, s’ha de controlar i adoptar les mesures oportunes envers l’accés i ús al medi natural, és per això, que mitjançant el present escrit instem a les administracions locals a què recolzin a les societats de caçadors en el tema del tancament perimetral de les zones de caça quan s’està realitzant les batudes de porc senglar i en el tancament de camins d’ús públic només durant uns dies determinats i unes hores concretes. Aquesta acció no implica el tancament de tot el municipi sinó només el de la zona afectada per la batuda.

És important que les societats de caçadors demanin als Ajuntaments la col·laboració per realitzar les batudes de porc senglar de forma segura evitant, en la mesura del possible, qualsevol accident o incident.

És necessari una resposta valenta i efectiva per part dels polítics i que es deixin de costat, ni que sigui per una vegada, els seus interessos polítics, els vots, i es tingui com a principal premissa el sentit comú i la mà ferma.

HEM DE TENIR MOLT PRESENT ELS SEGÜENTS PUNTS:

 • REALITZAR EL TANCAMENT DE CAMINS D´ÚS PÚBLIC A LA ZONA DE LA BATUDA SOL·LICITANT, PRÈVIAMENT, EL PERMÍS AL CORRESPONENT AJUNTAMENT.
 • SENYALITZAR TOT EL PERÍMETRE DE LA CACERA. ÉS MILLOR POSAR QUATRE PLAQUES DE MÉS, QUE NO UNA DE MENYS SEMPRE QUE SIGUIN BEN VISIBLES.
 • FER FOTOS DE TOTES LES PLAQUES ON S’IDENTIFIQUI EL LLOC DE LA CACERA
 • POSSAR LES PARADES LLUNY DE LES ZONES DE SEGURETAT I DELS CAMINS O CORRIOLS TRANSITATS.
 • MAI DISPARAR EN DIRECCIÓ A AQUESTES ZONES.
 • NO DISPARAR SI NO S’HA IDENTIFICAT CORRECTAMENT LA PEÇA DE CAÇA.
 • UTILITZAR LES EMISSORES PER AVISAR ALS COMPANYS DE LA POSSIBLE PRESÈNCIA DE GENT ALIENA A LA CACERA.
 • ES RECOMANA, AVISAR ALS AGENTS RURALS MITJANÇANT EL Tel. 24 HORES 93 561 70 00 DE LA PRESÈNCIA A LA BATUDA DE PERSONES ALIENES QUE HAVENT ESTAT ADVERTIDES DEL RISC QUE COMPORTA NO HAN VOLGUT CONSIDERAR-HO. AQUESTES TRUCADES QUEDEN GRAVADES A LA CENTRAL.
 • NO ENTRAR EN BARALLES NI DISCUSSIONS AMB TERCERES PERSONES. EN CAS NECESSARI GRAVAR AQUESTES ACCIONS I POSAR-LES EN CONEIXEMENT DELS COSSOS DE SEGURETAT.
 • DENUNCIAR QUALSEVOL ACTE INCÍVIC AMB RELACIÓ A UNA ACTIVITAT LEGAL I REGLAMENTADA COM ÉS LA CAÇA
 • RECORDAR QUE LA CAÇA JA ESTÀ REGULADA EL QUE FA FALTA ÉS REGULAR ALTRES ACTIVITATS QUE ES REALITZEN EN EL MEDI NATURAL I NO HO ESTAN
 • AMB LA SITUACIÓ ACTUAL DE LA COVID-19. ES RECOMANA AVISAR A LA POLICIA LOCAL I ALS AJUNTAMENTS AFECTATS DE L'ORGANITZACIÓ DE LES BATUDES PER TAL QUE EL MAJOR NOMBRE D’USUARIS PUGUI DISPOSAR DE LA CORRESPONENT INFORMACIÓ I AIXÍ EVITAR POSSIBLES RISCOS INNECESSARIS.

I FINALMENT, DEMANEM QUE ES DEIXI D’ESTIGMATITZAR Al COL·LECTIU DE CAÇADORS

Pel que fa a les batudes ordinàries del porc senglar, es podran realitzar sense restriccions de moviments a tot Catalunya durant tota la setmana, sempre que el titular del terreny cinegètic hagi comunicat 24 hores abans de la seva realització mitjançant un correu electrònic a la bústia BATUDESCOVID. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. totes les dades de la batuda i la relació de persones que participaran en aquesta, mitjançant el formulari habilitat a l’efecte.

Qualsevol persona participant en aquestes batudes, haurà de portar en tot moment una còpia d’aquest formulari on ha de constar les seves dades personals, així com el certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 degudament emplenat. 

Amb el nostre agraïment a la Representació Territorial de Barcelona, per la realització d'aquest útil resum de recomanacions i consells.

 NOTICIA 

 

 

 

 

Etiquetes: Seguretat, batudes, covid-19, caceres colectives, mesures