Reunió amb el President del Consell Comarcal del Priorat a Falset

Arrel de la notícia publicada el passat mes d’Agost en diferents mitjans de comunicació en relació al col·lectiu de caçadors de Priorat, aquesta representació Territorial, atenent a les demandes dels caçadors afectats, va posar-se en contacte amb el President del Consell Comarcal del Priorat, a través d’una carta del President Joaquim Vidal, per tal de traslladar-li la preocupació i malestar per els atacs que els caçadors venen patint des de principis d’any, i demanar que des de l’entitat que presideix es donés suport i es mostres el rebuig als atacs i difamacions que han sofert els darrers mesos.

Com a conseqüència d’aquest primer contacte, vam ser citats a una reunió el passat 30 de setembre amb el President del Consell Comarcal de Priorat, el senyor Joan Carles Garcia, acompanyat pel gerent de l’entitat, el senyor Joan Reig.

En un ambient de total cordialitat i proximitat, es va parlar del problema que està representat l’augment poblacional i descontrolat de senglar i cabirol a la comarca del Priorat, problema que causa estralls en l’economia de la comarca, ja que el sector agrícola continua sent el motor d’aquesta.

Des del Consell es va mostrar una posició clara sobre la tasca dels caçadors a la comarca, tenint tot el seu recolzament i disposats a expressar-lo públicament. El senyor Garcia, coneixedor de la realitat del territori i de la necessitat de l’activitat que els caçadors exerceixen en aquest, va proposar incloure una moció en el proper ple d’alcades que reconegués i defesenses la bona practica i la legitimitat de totes i cadascuna de les diverses modalitats cinegètiques que realitzen els caçadors.

El propi President del Consell va proposar fer extensiu a entitats com Unió de Pagesos i el Departament d’Agricultura la necessitat d’establir un front comú per aturar la nova corrent ideològica que criminalitza la nostra afició i, a més, poder-ho fer arribar a la resta de Consells Comarcals de Catalunya per tal que s’hi sumessin.

En resum, una reunió força profitosa, en la qual es va perfilar una estratègia per tal de defensar, dignificar i reconèixer la imprescindible feina i esforç que cada un dels caçadors dediquem al nostre territori.