MULTITUDINÀRIA MANIFESTACIÓ A BARCELONA EN DEFENSA DELS OCELLAIRES DE CATALUNYA

Aquest dissabte 1 d’octubre milers d’ocellaires i caçadors d’arreu de Catalunya van respondre amb entusiasme a la convocatòria de manifestació de la Federació Catalana de Caça i van trobar-se a Barcelona per protestar en contra de la negativa de la Generalitat de Catalunya a concedir autoritzacions excepcionals per capturar ocells de cant i en defensa del col·lectiu ocellaire de Catalunya.
 
Sota el lema “Tots units per defensar la tradició centenària ocellaire de Catalunya”, escrit a la pancarta que encapçalava aquesta manifestació convocada per la Federació Catalana de Caça, milers d’ocellaires i caçadors d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat van prendre els carrers de Barcelona d’una manera reivindicativa però cívica i pacífica alhora, per denunciar la fi de l’expedició d’autoritzacions excepcionals de captura d’ocells fringíl·lids per part de la Generalitat de Catalunya, una decisió presa de manera unilateral i sense establir un procés de diàleg previ, i reivindicar la seva afició centenària.
 
Amb motiu d’aquesta gran manifestació van organitzar-se un gran nombre d’autocars que van acostar a gent de diferents zones de Catalunya i van ser moltes les pancartes i estendards de Societats Ocellaires que es van poder llegir a la concentració. Els participants en aquesta trobada en defensa de la tradició ocellaire van fer el recorregut establert amb un ambient reivindicatiu però festiu i alegre alhora. La manifestació va discórrer per diferents carrers de Barcelona, amb sortida del Parc de la Ciutadella –davant del Parlament- i arribada a la Plaça Sant Jaume.
 
Precisament a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, el president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, i el delegat ocellaire de la Federació, Mariano Mate, van llegir un manifest on agraïen la participació i el compromís dels assistents i el seu comportament modèlic, i on reclamaven a la Generalitat ser més escoltats, poder tornar a negociar i recuperar la tradició ocellaire.
 
*La Federació Catalana de Caça agraeix la participació i la implicació de tots els assistents a la manifestació i el seu comportament al llarg de tot el recorregut.
 
DSC_0373_15321
DSC_0332_15314
DSC_0301_15364
DSC_0242_15368
DSC_0126_15392
DSC_0087_15331
DSC_0004_15376
CSC_0048